Kategorier
Allmänt

Vässa dina argument som advokat

Vill du som advokat finslipa dina talanger kan du gå en advokatkurs. Du kan till exempel gå en kurs i retorik för att utveckla din argumentationsförmåga och i längden vinna fler fall i rätten.

Det är viktigt att veta vad du får och inte får göra. Det gäller i många sammanhang, men framför allt där lagen är något av en gråzon eller du helt enkelt inte har en aning om vad som gäller. Ibland kan man känna att man skulle vilja ha en personlig rådgivare vid sin sida. En person som är påläst kring det där med juridik. Som kan ge en goda råd om vilka avtal man bör ingå och inte ingå, vad man bör säga eller inte säga och mycket mer. Det hade kunnat bespara en mycket trubbel och eventuella rättsliga processer. För dig som kanske redan har den kunskapen och är utbildad advokat är dock inte kunskapsbägaren full på något sätt. Det finns fortfarande många kurser att gå för dig som praktiserar juridiken varje dag.

Fördjupa dig i särskilda områden

Advokaten måste ha talets förmåga. Varför då inte gå en kurs i retorik för att lära dig hur du stärker dina argument och talar på ett sätt som kan övertyga en domare och nämndemän? Du skulle också kunna fördjupa dig i ett särskilt område i juridiken. Till exempel kan du välja familjerätt, avtalsrätt eller någonting annat och göra det till ditt specialområde. Underskatta inte heller värdet av ledarskap som du också kan gå kurs i. Lär dig mer på denna hemsida: bginstitute.se