Om oss

Är du intresserad av advokater, lagar, rättsområden i allmänhet och om juridik i synnerhet? I så fall så hoppas vi att denna blogg kommer att passa dig. Hur vi lever – vad vi får- och inte får göra – regleras av lagar och regler. Detsamma gäller för exempelvis företag, för kommuner och för landsting: alla måste förhålla sig till de statuter och för de regler som finns i Sverige.

Det svåra är att alla dessa regler och lagar ofta tenderar att gå in i varandra och att det även finns väldigt många. Vad är okej att göra och vad är inte okej – och vid vilka tillfällen?

Vi har en både lång och bred erfarenhet av juridik och hoppas kunna ge intressanta fakta om alla olika juridiska områden på den här sidan; exemplifierande av intressanta artiklar och inlägg. Samtliga som arbetar med sidan har lång arbetslivserfarenhet som jurister och advokater och inom olika juridiska områden såsom exempelvis Straffrätt, Familjerätt, Skatterätt, Avtalsrätt och exempelvis Fastighetsrätt. Detta enbart som ett litet axplock.

Målet med sidan är att kunna ge snabb, saklig information om vad som gäller – rent juridiskt – i olika sammanhang och där vi samtidigt kan informera om vad man ska tänka på i olika situationer; från det stora till det lite mindre. Du har kanske frågor som gäller straffsatsen vid ett specifikt brott? Du kanske vill veta vad som sker bakom kulisserna vid en rättegång eller vad som händer i samband med att en vårdnadstvist tar vid? Hur mycket kostar egentligen en advokat – och vem är det som betalar arvodet?

Vi ska försöka bena ut vad som gäller och ge så mycket matnyttig information som det bara är möjligt.

Juridik är ett extremt stort område som påverkar – och genomsyrar – allt det vi gör. Genom att vara påläst kan man lägga sig i framkant och undvika att hamna i situationer som kan innebära svåra problem i framtiden. Detta oavsett om det handlar om tvister, om brottmål, familjära eller om ekonomiska sådana. Vi kommer även att samla konkreta tips och i största allmänhet dela med oss av den samlade, juridiska kunskap vi besitter.

Att juridik är ett mångfacetterat område råder det inga tvivel om. Vår förhoppning är att du som läsare kommer att få mer kunskap om juridikens alla områden genom att följa oss. Välkommen!