Kategorier
Allmänt

Var noggrann med ditt husköp

Bli inte förblindad av att du nu äntligen ska köpa något eget. Var kräsen och kolla på olika hus innan du bestämmer dig. Hittar du det perfekta huset men magkänslan säger nej, lyssna på den.

Hur fint ett hus än är ska man inte bara gå efter dess utseende. Att det är ett bra och helt hus utan skador är viktigare. Har du aldrig köpt hus innan och inte vet vad du ska kolla efter? En bra idé är att ha med sig någon när man kollar på hus. Gärna någon som har gjort detta tidigare. Saker ni själva kan kolla på innan ni går vidare och besiktar det är skorstenen, taket, väggarna fria från fukt, ingen konstig doft med mera. Köp inte ett hus som inte känns helt rätt, för det finns flera olika hus på markanden. Ditt drömhem kommer att dyka upp.

Kolla efter dolda fel

Om du har hittat ett hus du vill gå vidare med bör du låta en kunnig besiktningsman se över det. De ser över allt i hemmet, taket, skorsten etc. Även skadedjur kan vara dolt fel. Hittar du eller din besiktningsman dolda fel i huset, se till att dessa noteras direkt. Vilken väg ni sen väljer att ta är upp till er. Kontakta en jurist om det behövs för att driva frågan vidare. Vill ni ha ned priset och fixa det själv? Ska säljarna fixa det innan köpet görs? Det är upp till er vad ni kommer överens om och vad som passar er bäst.